chatár Tibor Ferenčík :  +421 903 506228

 

 

Ceny

Cena za ubytovanie pre 1 osobu na 1 noc je v zimnej sezóne 18,- €.

Stravovanie na chate je individuálne s možnosťou prípravy vlastných jedál v moderne vybavenej kuchyni so všetkými bežnými spotrebičmi. V prípade záujmu je možné zajednať si polpenziu v 100 m vzdialenom hotely Minciar v cene od 8,- € na osobu ( kontakt na hotel Minciar nájdete v spodnej časti stránky medzi  Dôležitými odkazmi ) .

 

Zima u nás

Obľúbené lyžiarske stredisko Skalka pri Kremnici je v zimných mesiacoch navštevované predovšetkým milovníkmi zjazdového a bežeckého lyžovania. Ku štyrom kotvovým vlekom nedávno pribudla nová 4-sedačková lanovka na zjazdovke Pekná vyhliadka. Tento široký a 1050 m dlhý svah určite uspokojí aj náročnejších lyžiarov, z jeho hrebeňa je navyše pri peknej viditeľnosti možné obdivovať končiare Veľkej Fatry a časti Nízkych Tatier, čo vysvetľuje aj samotný názov zjazdovky. Pre začínajúcich malých lyžiarov pribudol nový detský vlek Kubik.

Pre fanúšikov bežeckého lyžovania je na Skalke pri dobrých snehových podmienkach pripravených viac ako 60 km upravených a značených bežeckých tratí v krásnom prostredí Kremnických vrchov. Aj preto patrí tomuto miestu už dlhé roky titul najväčšieho a najobľúbenejšieho bežeckého strediska na Slovensku. Začiatkom februára si každoročne na týchto tratiach zmerajú sily aj účastníci tradičných pretekov Bielej Stopy, podujatia s viac ako 40 ročnou tradíciou.

Po náročnom športovom dni je možné navštíviť aj 300 m vzdialené Relax Centrum vybudované v roku 2007 s prispením EU. Jeho súčasťou je veľká športová hala, squash, dve bowlingové dráhy, 4 sauny, kritý bazén a tiež in-line dráha v dĺžke 1,5 km.

Ak máte radi históriu, určite si prídete na svoje v 11 km vzdialenom starobilom baníckom meste Kremnica. Už od 10. storočia sa v meste a na okolí ťažilo zlato a striebro. Kremnica je od roku 1328 slobodné kráľovské banské mesto a od 14. storočia je prezývaná Zlatá Kremnica. V meste sídli Mincovňa Kremnica, ktorá je najstaršia dodnes existujúca mincovňa na svete. Mestský hrad v Kremnici je národná kultúrna pamiatka. Okrem toho je v meste možné navštíviť niekoľko múzeíí a popri tom spoznávať jeho čarovnú históriu.

 

 

 

Dôležité odkazy

Skalka Arena - stránka lyžiarskeho strediska s aktuálnymi informáciami

Biela Stopa - všetky potrebné informácie pre bežkárov, aktuálny stav tratí, live kamera ...

Relax Centrum Skalka - zariadenie pre oddych a zábavu

Reštaurácia Minciar - najbližšie reštauračné zariadenie ( 100 m ) s celoročnou prevádzkou

Informačné centrum Kremnica - informácie pre turistov

Zdravotné služby v okolí - otváracie hodiny, kontakty